Ketä olemme ja mitä teemme?

Stockforsin Valo ry perustettiin marraskuussa 2018 neljän kirkonkyläläisen toimesta. Yhdistyksen tarkoituksena on

  • toimia Pyhtään Kirkonkylän kehittämiseksi
  • edistää kyläläisten yhteistoimintaa
  • parantaa asumisviihtyvyyttä ja kylän palveluita
  • vaalia Pyhtään Kirkonkylän perinnettä, historiaa ja kulttuuria
  • tukea Pyhtään Kirkonkylään liittyviä projekteja ja hankkeita.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi Stockforsin Valo ry voi järjestää kulttuuri- ja huvitilaisuuksia, talkoita, urheilukilpailuja ja muuta kyläläisten yhteistoimintaa sekä suorittaa julkaisutoimintaa. Meidät tunnetaankin kylällä jo mm. Kyläkahvila Onnin kanssa järjestetystä Oktoberfest-pubivisasta, Kasvata Kirkonkylän komein kurpitsa -kilpailusta, Pyhtää-seinäkalenterista, kylän siivoustalkoista sekä Stockforsin joulumarkkinoista.

Yhdistyksen nimi Stockforsin Valo ry juontaa vuosikymmeniä sitten olemassa olleesta Stockforsin työväen voimistelu- ja urheiluseura Valosta (Stockfors on 1900-luvun alusta 1980-luvulle saakka Pyhtäällä toiminut teollisuusyritys, jonka nimi on edelleen pyhtääläisille tuttu tehtaan lakkautamisesta huolimatta). 

Alkuperäinen Stockforsin Valo lakkautettiin kauan sitten, eikä nyt perustetulla yhdistyksellä ole sen kanssa muuta yhteistä kuin nimi; se valittiin, koska Stockfors toi aikanaan kylälle elämää ja tämä symbolinen merkitys haluttiin säilyttää, ja toisaalta valoa tarvitaan aina!


Vuosikokouksessa kesäkuussa 2020 valittiin hallitukseen kuvassa näkyvät Pekka (varapj), Tarja (rahastonhoitaja), Henna (pj) ja Sanna (sihteeri). 

Toivomme pyhtääläisiltä paljon yhteydenottoja ja ideoita! Kaikkiin hallituksen jäseniin saat yhteyden osoitteesta stockforsinvalo@gmail.com.


Valokuva: Johanna Hartikka Visual Photography